ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИЧКИХ КОМПАНИЈА 

27.04.2012.г.
Дана 27.априла 2012. г. на  Високој пословној школи у Лесковцу одржана су два такмичарска сајма ученичких компанија.

Први сајам под називом ''Мисли као предузетник'' у организацији Канцеларије за локални економски развој града Лесковца и други сајам у организацији  БИП- Busness Innovation Programs. На овим такмичењима, улога једног од судија припала је норвешком амбасадору Нилсу Рагнар Камсвåгу , који је био одушевљен нашим производима, као и градоначелнику града Лесковца Слободану Коцићу.
Нашу школу представљале су две ученичке компаније. На сајму „Мисли као предузетник” учествовала је компанија LIBE-TECH са производом AQUA-COMP.  AQUA-COMP је производ који представља спој акваријума и рачунара у једном. Овај производ је направљен у релативно кратком року у односу на његову јединственост и квалитет . Добра страна овог производа јесте што се истовремено може проводити време и поред рачунара и поред кућног љубимца. Прво место за овај производ освојили су Лазар Васић, Александар Ранђеловић, Никола Ђорић, Миљан Стошић-ученици III-3 и Аница Спиридоновић-IV-3.


На сајму у организацији БИП-а учествовала је ученичка компанија ДИНГ-ДОНГ  са производом савремено поштанско  сандуче по новим стандардима.  Сандуцици су обогаћени индикацијом који приликом постојања пошиљке сигнализира светло у неком делу куће. Ова компанија у својој понуди има и светлеће поштанско сандуче које преко дана прикупља соларну енергију,а ноћу осветљава адресу.  Компанија је освојила прво место за најбољи производ, а чланови  компаније су: Владимир Здравковић, Стефан Николић, Стефан Стефановић, Катарина Јовановић и Акександра Стојиљковић,ученици III-6.
Ментори:
Снежана  Вучић и Игор Арсић
 
 

 
rademetalac@ptt.rs
  Техничка школа Раде Металац Димитрија Туцовића бб 1600 ЛЕСКОВАЦ
тел:016-234612